Skip to main content

Pupinov Izazov

Šta god da uradiš i naučiš – poveži/konektuj sa interesom javnog dobra, a na opštu korist društva

Pupinov Izazov je društvena inicijativa posvećena unapređenju obrazovnog i informacionog ekosistema, kao i podsticanju kulturološkog i privrednog razvoja regiona.

Ova inicijativa je, zajedno sa svojim partnerima, pokrenula istoimeni specijalizovani projekat sa aktivnostima poput radionica, predavanja, javnih časova, škola neformalnog obrazovanja i raznih takmičenja.

Ovaj specijalizovani projekat – mehanizam treba javnosti da predstavi sebi svojstven odgovor na tzv. trostruki helix – efikasan spoj obrazovanja, institucija/društvenog okvira i poslovnog okruženja.

Naša vizija je da sa ovom inicijativom i zajedničkim snagama doprinesemo kreiranju sveta gde se inovativnost i tehnološki napredak prepliću s kreativnim potencijalom i kulturnim nasleđem u savremenom okruženju.

Novi ciklus – 2023

Pridružite se novoj sezoni Pupinovog Izazova! Spremni smo da vas izazovemo i pokažemo koliko zabavno može biti rešavanje praktičnih problema uz korišćenje znanja iz programiranja, fizike i elektronike.

Nova sezona i njena prva etapa počinje 13. maja sa radionicom u Regionalnom Centru za Talente „Mihajlo Pupin“, i takmičenjem koje je planirano za 27. maj, kada ćemo se okupiti u Matematičkoj gimnaziji iz Beograda.

Ova sezona Pupinovog izazova donosi nove celine i teme, veće izazove i još više mogućnosti za učenje i napredovanje. Očekujte dinamične radionice, timski rad i mnogo iznenađenja.

Pridružite nam se i zajedno sa nama istražite nove mogućnosti u svetu programiranja, fizike i elektronike! Vidimo se na Pupinovom izazovu!

Izdvojeno

Prijava za novi ciklus takmičenja – 2023

Opšte propozicije i sadržaj takmičenja – sezona 2023

Informacije o projektu „Pupinov izazov“

Digitalni Izazov – propozicije

Processing – Opšte informacije

Vesti