Skip to main content

Finale Digitalnog Izazova uspešno održano!

Autor: 30.05.20235 juna, 2023Događaji, Press, Pupinov izazov, Vesti

Finale Digitalnog Izazova je uspešno održano u subotu 27.5.2023. u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

Ove godine je Pupinov Izazov krenuo ranije, sa prvom etapom ovogodišnje sezone – Digitalnim Izazovom.

Ovo, prvo po redu, finale Digitalnog izazova je uspešno realizovano. Za mesto održavanja se treba zahvaliti Matematičkoj gimnaziji, koja poseduje odlične uslove za realizaciju ovako jednog događaja.

Do finala smo održali jednu radionicu, o čemu možete pročitati ovde. Uspostavili smo kontakt sa novim školama u regionu i održali javne časove i posete školama u cilju promocije takmičenja i pripreme za glavni deo sezone koja počinje od septembra. Takođe, uključili su se i studenti Fakulteta organizacionih nauka koji su u sklopu priprema bili i na prestižnom HackTM u Temišvaru.

Takmičenju su prisustvovali glavni radioničar Jovan Popović, saradnik regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva. Kao članovi žirija su bili – ispred Centra za talente Milan Surla, Jovica Milisavljević ispred Matematičke gimnazije i Vladislav Petković ispred organizatora i koordinatora takmičenja Savez udruženja Cirkuliranje.

Finale Digitalnog Izazova uspešno održano!

Deo radne atmosfere sa finala Digitalnog Izazova

Za finale Digitalnog Izazova smo primenili metodologiju ocenjivanja koju smo započeli od prošlog finala ciklusa, a koju dalje unapređujemo i razvijamo. U finalu se pokazala kao adekvatna i dodatno pojačala takmičarski duh. Organizatori veruju da će za finale ovogodišnje sezone imati jedan sjajan alat u razvoju takmičenja i celokupnog projekta Pupinov Izazov.

Plasman ekipa na Digitalnom Izazovu

Pohvale za učešće u ovom ciklusu idu svim učesnicima. U samom finalu smo imali 4 ekipe iz 3 škole. Svi učesnici su nastupali timski. Pohvale za učešće idu đacima prvog razreda, Prve beogradske gimnazije Nikoli Miloševiću i Pavletu Stanojeviću.

Treće mesto je osvojila ekipa iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda u sastavu Dušan Petrović, Marko Borenović i Tarik Ramadani.

Drugo mesto je osvojila ekipa Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva u sastavu: Setafan Mizdrak, Stefan Sofronijević i Uroš Kuzmanović.

Pobedu u finalu Digitalnog Izazova je odnela ekipa iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda u sastavu: Vladimir Daljić i Despot Maksimović.

Finale Digitalnog Izazova uspešno održano!

Finalisti Digitalnog Izazova

Čestitamo i predmetnim nastavnicima koji su u okviru drugih takmičenja i u okviru rada sekcija pripremali i prenosili znanje ovim učenicima.

Edukativni materijal Digitalnog Izazova će biti objavljen na platformama Cirkuliranja i koristićemo ga u nastavku takmičenja.

Ponavljamo ovom prilikom poziv svim zainteresovanima da se prijave za novu sezonu Pupinovog Izazova i pridruže nam se u istraživanju novih mogućnosti u svetu programiranja, fizike i elektronike.

Očekujte dinamične radionice, timski rad,nagrade i mnogo iznenađenja u nastavku sezone. Prijave za takmičenje su uvek otvorene i učesnici se mogu prijaviti ovde.