Skip to main content
Moj kraj, mojom kamerom

Moj kraj,
mojom kamerom

FOTO KONKURS + FOTO KOLONIJA

Saznaj više

Moj kraj mojom kamerom

Foto konkurs + Foto kolonija

Pokaži nam tvojom kamerom kakav je tvoj kraj u kome živiš. Ispričaj nam svoju priču. Prikaži nam kako ovaj period naših života utiče na tvoju kreativnost.

O konkursu

Konkurs je koncipiran i osmišljen od strane Festivala Cirkuliranje u saradnji sa Farbikom Fotografa, a u okviru projekta – „BANAT – EVROPSKI CENTAR KULTURE“.

Partneri na ovom projektu su foto-klubovi, razna udruženja, univerziteti i pojedinci.

Ideja samog projekta predstavlja socijalno povezivanje ljudi za koje sada postoji i naglašena potreba u uslovima pandemije Korona virusa i ostalih dešavanja koji su nametnuli fizičko distanciranje.

“Tehnologija je u ovom trenutku toliko napredovala da možemo biti povezani na više načina, a da fizički ne budemo u istoj sobi ili fizički u istom prostoru sa ljudima”, epidemiolog SZO Maria Van Kerkhove

Komuniciramo putem fotografije, bez ograničenja u godinama i lokaciji. Zaljubljenici u fotografiju imaju priliku da pokažu svoje znanje o fotografiji i budu deo međunarodnog projekta.

Do sada je u projektu Fabrike Fotografa uključeno više od 100 pojedinaca putem on-line časova sa temom “Samoizolacija” koja je prirodna celina sa ovim konkursom. Zajedno sa tri kruga konkursa Moj kraj, mojom kamerom to je oko 200 ljubitelja fotografije koji su uzeli učešće u ovom projektu.

BECK - Banat, evropski centar kulture

Projekat „BANAT – EVROPSKI CENTAR KULTURE“ se bavi umetničkim stvaralaštvom i promocijom kulture regiona, koji sa više celina (likovnih kolonija, pozorišnih predstava, muzičkih koncerata, umetničkih radionica, edukacije, javnih časova, tribina, konferencija…) postaje mesto okupljanja kreativne misli i predstavlja jedan moderan manifest kulture.

“Moj kraj mojom kamerom” konkurs nije finansiran i predstavlja volonterski rad i doprinos svih uključenih da učinimo ovaj svet malo lepšim mestom i doprinesemo socijalizaciji ljudi.

Dosadašnji konkursi

Rezultati I konkursa

Rezultati II konkursa

Rezultati III konkursa

Rezultati IV konkursa

Čestitamo svim pobednicima i učesnicima u dosadašnjim izborima u okviru foto konkursa i foto kolonije Moj kraj, mojom kamerom.

Hvala Vam i očekujemo Vas opet na budućim foto kolonijama, koje su se pokazale kao odlična prilika za dobro druženje, profesionalno iskazivanje i usavršavanje.

Učesnici konkursa MKMK su više nego dobrodošli za dalja gostovanja ove izložbe sa kojom planiramo da proputujemo kroz gradove Banata, a i šire. Biće novih zadataka u okviru konkursa.

Nagrade

Najbolji radovi će biti izrađeni i predstavljeni na u okviru platforme BECK – Banat evropski centar kulture, u gradovima Banata i Beogradu.

Planirana je i izložba u Temišvaru kao evropskoj prestonici kulture iduće 2023. godine – TM EPK 2023.

Predviđeno je da MKMK bude kontinuirani međunarodni projekat koji će približiti umetnost digitalne fotografije konzumentima kulture u regionu i doprineti većoj povezanosti ljudi.