Moj kraj mojom kamerom

Foto konkurs

CIRKULIRANJE 2020

PRIJAVI SE

Moj kraj mojom kamerom

Foto konkurs

Pokaži nam tvojom kamerom kakav je tvoj kraj u kome živiš. Ispričaj nam svoju priču. Prikaži nam kako je period izolacije uticao na tvoju kreativnost.

Cirkuliranje planira više međunarodnih izložbi projekta MKMK u naredne dve godine, a finale projekta je planirano za 2022. godinu

Rok za slanje fotografija za prvi i drugi izbor fotografija je ZAVRŠEN. Takođe, i proglašenje pobednika Foto kolonije. Novi poziv planiramo za početak proleća u Pančevu, kada očekujemo i održavanje nove foto kolonije. Tačan datum nije moguće sada objaviti, sa obzirom na nepredvidivu situaciju sa pandemijom COVID-19.

PRIJAVA

O konkursu

Konkurs je koncipiran i osmišljen od strane Festivala Cirkuliranje u saradnji sa Farbikom Fotografa, a u okviru projketa – „BANAT – EVROPSKI CENTAR KULTURE“.

Partneri na ovom projektu su foto-klubovi (Vršac i drugi), univerziteti i pojedinci.

Ideja samog projekta predstavlja socijalno povezivanje ljudi koje je sada i naglašeno u uslovima pandemije Korona virusa koji su nametnuli fizičko distanciranje.

“Tehnologija je u ovom trenutku toliko napredovala da možemo biti povezani na više načina, a da fizički ne budemo u istoj sobi ili fizički u istom prostoru sa ljudima”, epidemiolog SZO Maria Van Kerkhove

Komuniciramo putem fotografije, bez ograničenja u godinama i lokaciji. Zaljubljenici u fotografiju imaju priliku da pokažu svoje znanje o fotografiji i budu deo međunarodnog projekta.

Do sada je u projektu Fabrike Fotografa uključeno više od 100 pojedinaca putem on-line časova sa temom “Samoizolacija”.

Projekat „BANAT – EVROPSKI CENTAR KULTURE“ se bavi umetničkim stvaralaštvom i promocijom kulture regiona, koji sa više celina (likovnih kolonija, pozorišnih predstava, muzičkih koncerata, umetničkih radionica, edukacije, javnih časova, tribina, konferencija…) postaje mesto okupljanja kreativne misli i predstavlja jedan moderan manifest kulture.

“Moj kraj mojom kamerom” konkurs nije finansiran i predstavlja volonterski rad i doprinos svih uključenih da učinimo ovaj svet malo lepšim mestom i doprinesemo socijalizaciji ljudi.

Pravila i uslovi

Konkurs je otvoren svima, bez geografskih ograničenja i ograničenja u godinama. Ograničenje je do 20 fotografija u JPG formatu uz minimalnu grafičku obradu. Prefererira se da fotografije budu urađene digitalnim aparatom (DSLR), ali mogu i mobilnim telefonom.

Prijava

Procedura za slanje fotografija:

1. U polja unesite tražene podatke:

  napomena: polja označena sa * su obavezna

  2. Izabrane fotografije šaljete putem wetransfer.com u JPG/JPEG formatu
  3. Za “Email to” stavljate: cirkuliraj@gmail.com
  4. U polje “Your email” unesite Vašu email adresu

  WETRANSFER PRIJAVA

  Nagrade

  Za prve izbore fotografija planirano je postavljanje virtuelne izložbe, kao i izradu najboljih radova koji će biti predstavljeni na festivalu CIRKULIRANJE u Vršcu, kao i u gradovima Banata i Beogradu u naredne dve godine.

  U planu su i 2 velike izložbe u Novom Sadu i Temišvaru kao evropskim prestonicama kulture u naredne dve godine.

  Svi učesnici konkursa, ukoliko budu u užem izboru, automatski će biti učesnici foto-kolonija i imati priliku da besplatno učestvuju na master klas radionicama fotografije.