Moj kraj mojom kamerom

Foto konkurs

CIRKULIRANJE 2020

PRIJAVI SE
Svi učesnici konkursa “Moj kraj, mojom kamerom” su automatski učesnici Foto kolonije na festivalu Cirkuliranje 2020 ukoliko se pojave u petak 11.9. u 18h ispred gradske biblioteke Vršac, ili potvrde dopisom na: cirkuliraj@gmail.com. Pravila foto kolonije će biti saopštena u petak 11.9.2020. na prvi dan festivala Cirkuliranje.

Moj kraj mojom kamerom

Foto konkurs

Pokaži nam tvojom kamerom kakav je tvoj kraj u kome živiš. Ispričaj nam svoju priču. Prikaži nam kako je period izolacije uticao na tvoju kreativnost.

Cirkuliranje planira više međunarodnih izložbi u ovoj i narednoj godini, a finale projekta je u decembru 2021. godine

Rok za slanje fotografija za prvi izbor fotografija je ZAVRŠEN. Nakon Foto kolonije ćemo objaviti novi poziv i obaveštenje o planu za izložbe, sa obzirom na nepredvidivu situaciju sa pandemijom COVID-19.

PRIJAVA

O konkursu

Konkurs je koncipiran i osmišljen od strane Festivala Cirkuliranje u saradnji sa Farbikom Fotografa, a u okviru projketa – „BANAT – EVROPSKA PRESTONICA KULTURE – u susret 2021. godini“

Partneri na ovom projektu su foto-klubovi (Vršac i drugi), univerziteti i pojedinci.

Ideja samog projekta predstavlja socijalno povezivanje ljudi koje je sada i naglašeno u uslovima pandemije Korona virusa koji su nametnuli fizičko distanciranje.

“Tehnologija je u ovom trenutku toliko napredovala da možemo biti povezani na više načina, a da fizički ne budemo u istoj sobi ili fizički u istom prostoru sa ljudima”, epidemiolog SZO Maria Van Kerkhove

Komuniciramo putem fotografije, bez ograničenja u godinama i lokaciji. Zaljubljenici u fotografiju imaju priliku da pokažu svoje znanje o fotografiji i budu deo međunarodnog projekta. Planiramo više odabira radova, a za prvi je rok za slanje 30.6.2020. i festivala Cirkuliranje koje je planirano da se održi krajem juna ili početkom jula, zavisno od događanja vezanih za nametnute restrikcije.

Do sada je u projektu Fabrike Fotografa uključeno više od 100 pojedinaca putem on-line časova sa temom “Samoizolacija”.

Projekat „BANAT – EVROPSKA PRESTONICA KULTURE – u susret 2021. godini“ se bavi umetničkim stvaralaštvom i promocijom kulture regiona, koji sa više celina (likovnih kolonija, pozorišnih predstava, muzičkih koncerata, umetničkih radionica, edukacije, javnih časova, tribina, konferencija…) postaje mesto okupljanja kreativne misli i predstavlja jedan moderan manifest kulture.

“Moj kraj mojom kamerom” konkurs nije finansiran i predstavlja volonterski rad i doprinos svih uključenih da učinimo ovaj svet malo lepšim mestom i doprinesemo socijalizaciji ljudi.

Pravila i uslovi

Konkurs je otvoren svima, bez geografskih ograničenja i ograničenja u godinama. Ograničenje je do 20 fotografija u JPG formatu uz minimalnu grafičku obradu. Prefererira se da fotografije budu urađene digitalnim aparatom (DSLR), ali mogu i mobilnim telefonom.

Prijava

Procedura za slanje fotografija:

1. U polja unesite tražene podatke:

napomena: polja označena sa * su obavezna

2. Izabrane fotografije šaljete putem wetransfer.com u JPG/JPEG formatu
3. Za “Email to” stavljate: cirkuliraj@gmail.com
4. U polje “Your email” unesite Vašu email adresu

WETRANSFER PRIJAVA

Nagrade

Za prvi izbor fotografija planirano je postavljanje virtuelne izložbe, kao i izradu najboljih radova koji će biti predstavljeni na festivalu CIRKULINJE u Vršcu, kao i u gradovima Banata i Beogradu.

U planu su i 2 velike izložbe u Novom Sadu i Temišvaru kao evropskim prestonicama kulture za narednu godinu.