Skip to main content

Uspešno završeno junsko Cirkuliranje!

Autor: 27.06.2023avgust 10th, 2023Cirkuliranje 2023, Događaji, Press, Vesti

Uspešno završeno junsko Cirkuliranje u znaku broja 3. Cirkulirali smo na tri lokaliteta, dve države i imali jedan kvalitetan festival.

 

Jun je označio sjajnu mini-turneju koja je obuhvatila tri prelepa lokaliteta, i to u dve države – Rumuniji i Srbiji! Uspešno završeno junsko Cirkuliranje je projekat koji je zabeležio migracije, priče i sećanja zajednice kroz okvir kamere, a sve u saradnji sa Fabrikom Fotografa iz Beograda i asocijacijom Prin Banat. Više o najavi samih dešavanja ovde.

Za realizaciju ovoga projekta su korišćene priče koje su publici priređene od strane asocijacije Prin Banat i možete ih pročitati ovde i ovde. Na osnovu toga i potke ovog projekta a to su migracije urađen je konceptualni okvir o kome možete pročitati ovde.

Temišvar

Uspešno završeno junsko Cirkuliranje!

Učesnici foto kolonije u Temišvaru

Početak turneje obeležio je Temišvar, evropska prestonica kulture za 2023. godinu. Ljubitelji fotografije iz Srbije, Mađarske i Rumunije su zajedno uhvatili dušu grada, usprkos promenljivom vremenu. Lokalci i zaljubljenici u Temišvar pružili su svoju podršku, vodeći nas kroz kontraste ovog istorijskog grada. Više o tome možete pročitati ovde.

Uspešno završeno junsko Cirkuliranje!

Deo ekipe sa foto kolonije u Temišvaru

Vršac

Sledeća stanica? Šarmantni Vršac, gde smo osim fotografisanja imali niz uzbudljivih dešavanja.

Uspešno realizovno junsko Cirkuliranje!

Duh starih vremena

Iako je jedan dan bio prekratak za sve planove, živahni Vršac nije razočarao. Gradić koji privlači ljubitelje fotografije i kulture, pokazao se kao savršena kulisa za našu misiju. Više o tome možete pročitati ovde.

Uspešno završeno junsko Cirkuliranje!

„Plivanje“ u panonskom „moru“

Kovačica

Poslednja stanica ovogodišnjeg izdanja Cirkuliranja je bila Kovačica, kao i Padina i Pančevo. Upečatljiva Kovačica s autentičnošću slovačke kulture ostavlja svakog posetioca bez daha.

Uspešno završeno junsko Cirkuliranje!

Delić atmosfere stvaranja naivne umetnosti.

Tu su nas dočekali Ivana Svetlik, koja je bila i model za ovaj projekat, i Boško Nedeljkov, predstavnik udruženja Naiva Art Kult. Zajedno su nam priredili jedinstveni pogled u svet kovačičke naivne umetnosti.

Uspešno završeno junsko Cirkuliranje!

Boško Nedeljkov otkriva tajne naivne umetnosti u Kovačici!

Tokom realizacije ovog projekta smo dokumentovali život regiona, čije emocije i pogledi govore istim jezikom. Nakon svih ovih avantura, sa nestrpljenjem iščekujemo kraj leta kada ćemo se diviti fotografijama koje su zabeležile život i emocije regiona. Izbor fotografija će se premijerno prikazati na Moving Fireplaces 2023 festivalu u Temišvaru, u sklopu programa Evropske prestonice kulture 2023.

Moving fireplaces 2023!

Juniori i seniori u predahu čekajući izložbu u Temišvaru!