Skip to main content

Junsko Cirkuliranje u Vršcu!

Autor: 19.06.202327 jula, 2023Cirkuliranje 2023, Događaji, Press, Vesti

Junsko Cirkuliranje u Vršcu! Grad Vršac oživeo uz umetnost i kulturu. Prethodnog vikenda je održan festival Cirkuliranje u Vršcu.

Fotografija

Vršac je bio domaćin još jedne uspešne etape međunarodnog trodelnog projekta „Moj kraj, mojom kamerom“ tokom vikenda koji je protekao u atmosferi entuzijazma i radnog duha. Grupa talentovanih studenata iz Fabrike fotografa iz Beograda imala je privilegiju da kroz niz zanimljivih zadataka upozna Vršac i njegovu okolinu. Ovi ljubitelji fotografije su se posvetili ovom projektu s velikom strašću, otkrivajući skrivene kutke i zabeležavajući njihovu lepotu. Nakon uspešnog vikenda u Vršcu, sledeća etapa će se održati u Kovačici, obećavajući još uzbudljivih trenutaka. Sve aktivnosti su u sklopu Temišvara – evropske prestonice kulture – ECOC 2023 Timisoara.

Junsko Cirkuliranje u Vršcu! Prve fotke sa foto kolonije "Moj kraj, mojom kamerom" u Vršcu.

Deo radne atmosfere projekta „Moj kraj, mojom kamerom“

Teatar

Pored fotografske magije, Vršac je takođe bio domaćin prelele pozorišne predstave za najmlađe. Edu Teatar iz Vršca je sa svojom adaptacijom Branka Ćopića „Ježeva kućica“ oduševio brojnu i zadovoljnu publiku. Bojana Ivanov Đorđević, talentovana članica ansambla vršačkog pozorišta, zajedno sa suprugom Ivanom, nesebično se posvetila radu sa decom. Njihova posvećenost i ljubav prema teatru bili su očigledni u svakom trenutku predstave.  Kroz priču o Ježurku Ježiću, „Ježeva kućica“ je prenela snažnu poruku o samopouzdanju, nezavisnosti i hrabrosti, inspirišući mlade da istraže svet oko sebe, veruju u sebe i hrabro koračaju ka svojim snovima. Predan rad Bojane i Ivana sa decom svakako zaslužuje sve pohvale i podršku. Vidite najavu ovde.

Junsko Cirkuliranje u Vršcu!

Pozorišna predstava „Ježeva kućica“

Muzika

Uz umetničke predstave, Vršac je oživeo i zvukovima klasične muzike. Učenici muzičke škole „Josif Marinković“ iz Vršca oduševili su prisutne svojim izvanrednim muziciranjem u rimokatoličkoj crkvi Sv. Gerharda od Sagreda, poznatoj i kao „katedrala“. Nastavni tim, predvođen Tanjom Gerdec, demonstrirao je vrhunski rad i stručnost, ostavljajući publiku bez daha. Sjajni tonovi klasične muzike preplavili su prostor, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve prisutne. Više o programu i najavi ovde.

Junsko Cirkuliranje u Vršcu! Muziciranje u "katedrali"

Izvođači – đaci MŠ „Josif Marinković“, foto Vesna Ružić

Ovogodišnje Cirkuliranje u Vršcu ispunilo je srca učesnika i posetilaca. Nova prijateljstva su sklopljena, a program je bio raznovrstan, ostavljajući neizbrisive uspomene. Ipak, avantura se nastavlja. Naredne nedelje, Kovačica, Padina i Pančevo su domaćini poslednje etape ovogodišnjeg izdanja Cirkuliranja. Uzbuđenje raste, a očekivanja su visoka. Ko zna kakva nas iznenađenja još čekaju na ovom nezaboravnom putovanju kroz umetnost i kulturu Banata!