Skip to main content

Festival Cirkuliranje 2023 u znaku broja 3!

Autor: 03.06.20236 juna, 2023Cirkuliranje 2023, Događaji, Press, Vesti
Cirkuliranje 2023

Festival Cirkuliranje 2023 u znaku broja 3 ove godine u junu na čak tri lokacije!

Cirkuliranje, tradicionalni festival kulture i umetnosti koji se održavao samo u Vršcu u junu, ove godine će premašiti svoje uobičajene granice i cirkulirati na tri lokacije.

Cirkuliranje 2023 posterPrvo se započinje sa Temišvarom, 10. i 11. juna, gde ćemo učestvovati kao deo Evropske prestonice kulture za 2023. godinu. Na platformi BANAT – evropski centar kulture (BECK), izdvojićemo se sa posebnim projektom koji predstavlja međunarodnu foto-koloniju pod nazivom „Moj kraj, mojom kamerom“ (MKMK). Ovaj, pažnje vredan projekat je osmišljen u saradnji sa nezvaničnom fotografskom akademijom Fabrika Fotografa iz Beograda, čime se isti podiže na novi nivo i postaje prava međunarodna foto-kolonija.

Projekat „Moj kraj, mojom kamerom“ je izabran putem otvorenog poziva za projekte i umetničke intervencije za festival „Moving Fireplaces 2023“. Moving Fireplaces je deo programa „Temišvar 2023 – Evropska prestonica kulture“ i organizuje ga asocijacija „Prin Banat“ uz podršku Opštine Temišvar, preko centra za projekte.

Foto-kolonija će okupiti studente fotografije iz Segedina i Temišvara i studente Fabrike Fotografa. Izložba će biti deo umetničkog festivala „Moving Fireplaces 2023“ i biće predstavljena publici u Temišvaru kao deo zvaničnog programa Temišvar 2023 – Evropska prestonica kulture. Očekuje se da će projekat biti predstavljen i u Segedinu, Beogradu i Vršcu tokom ove godine. Više o samom projektu možete pročitati ovde.

U Vršcu, vikend od 16. do 18. juna, cirkuliraćemo na standardnim lokacijama sa foto-kolonijom MKMK, koja će biti održana u subotu, 17. juna.

Kovačica i Padina će 24. juna biti domaćini završnog izdanja festivala Cirkuliranje u junu. Time završavamo ovo prošireno izdanje festivala Cirkuliranje, tradicionalno rezervisano samo za Vršac i uključujemo nove partnere i proširujemo svoje aktivnosti.

Više detalja o programu i dodatnim aktivnostima biće objavljeno u budućim saopštenjima. Poziv je otvoren za sve stvaraoce koji žele da se pridruže Cirkuliranju i promovišu kulturu.

Pridružite nam se i zajedno cirkulirajmo!