Skip to main content

Pupinov Izazov – TAKMIČENJE 29. i 30.1.2022.

Autor: 26.01.20229 juna, 2022Pupinov izazov
Pupinov Izazov takmičenje

Za ovaj vikend je planirano da se održi takmičenje koje organizuju Regionalni centar za talente – Mihajlo Pupin i Savez udruženja CIRKULIRANJE, pod nazivom:

PUPINOV IZAZOV

Takmičenje u Informaciono Komunikacionim Tehnologijama

Moto ovog takmičenja je:

Šta god da uradiš i naučiš – poveži/konektuj sa interesom javnog dobra, a na opštu korist društva

Kontinuirani saradnja i rad na unapređenju edukativnog ekosistema regiona su postavili dobar preduslov za uspešnu realizaciju projekta: Pupinov Izazov, sa ovogodišnjim učesnicima – đacima srednjih škola.

Kao ciljevi postavljeni su unapređenje obrazovno informacionog ekosistema i kulturološki i privredni razvoj regiona.

Pored podrške učesnika – srednjih škola i zainteresovanosti učenika, podršku su dali i rešenost da u njemu učestvuju: Ministarstvo prosvete, RRA Južni Banat, Vojvodina ICT klaster, Deloitte Srbija, Eletrotehnički fakultet i Fakultet Oragnizacionih Nauka u Beogradu, ICT zajednica u Rumuniji, veći broj škola, privrednih subjekata i eksperata.

Sve neophodne informacije se nalaze na zvaničnoj „Pupinov Izazov“ stranici.

Takmičenje se održava za vikend 29. i 30. januara, u Pančevu u prostorijama Centra u Pančevu.

U sklopu priprema je 20.1.2022. održan i javni on-line Uvodni čas  sa učesnicima i zainteresovanima za takmičenje. Rečeno je da je za ovo planirano takmičenje fokus na hakatonu i timskom nastupu. Predstavili su se neki od mentora i stručnih saradnika i predstavljni zadaci i dat materijal za pripremu.

Takođe je i pomenuto da ovo takmičenje ima više formata učestvovanja, a da će se u budućnosti ti uslovi i pravilnik dopunjavati i unapređivati. Ovaj javni čas je pobudio dobro interesovanje među srednjim školama i verujemo ispunio očekivanja. Snimak uvodnog časa možete pogledati na Pupinov Izazov – Uvodni čas

Projekat PUPINOV IZAZOV je i zvanično počeo 3.12.2021. sa međunarodnom panel diskusijom – Obrazovanje po meri mladih, a usled epidemioloških razloga tada je termin održavanja takmičenja pomeren za januar 2022. godine.

Uspešna panel diskusija je potvrdila širu podršku projektu i rešenosti učesnika da budu njegov deo.

Cirkuliranje i Centar prihvata i primenjuje nove tehnološke standarde, a u isto vreme neguje kulturu i slobodu izražavanja u smislu interkulturalnog dijaloga.

Ova saradnja je stvorila mogućnost da se razvija šira platforma Pupinovog Izazova koja može da odgovori konstantnim promenama u okruženju.

Planiramo da se ne ograničavamo samo na informatiku. Danas, pojam Informaciono komunikacionih tehnologija, nema tih klasičnih, krutih ograničenja, već se može primeniti na gotovo sve aspekte života i rada.

Učesnici panela su saglasni da projekti poput ovog predstavljaju iskru i pokretač promena u okruženju. Više o tome može pročitati na Pupinov izazov – Početak! Uspešno održan prvi međunarodni panel „Obrazovanje po meri mladih“

Plan je da takmičenje postane obimnije i raznovrsnije u idućem periodu, a panel diskusija uzme i forme: predavanja, radionica, okruglih stolova i konferencija.

Pratite sve o  PUPINOVOM IZAZOVU na našim sajtovima i društvenim mrežama.

VIDIMO SE

RCT Mihajlo Pupin i SU CIRKULIRANJE