Skip to main content

Pupinov Izazov sezona 2023. počinje ovog vikenda

Pupinov Izazov sezona 2023. počinje sa ciklusom Digitalni Izazov i radionicom u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu.

Nakon uspešne prošle sezone, organizatori su pripremili nove izazove za učenike u oblastima programiranja, fizike i elektronike. Predviđeno je da učesnici Pupinovog Izazova budu prisutni na određenom broju radionica kako bi mogli da učestvuju u finalu Pupinovog Izazova i dobiju sertifikat o učešću. O tome će više reči biti tokom sezone ovog takmičenja.

Prethodnih nedelja, tim organizatora obišao je više škola u Srbiji i Rumuniji kako bi pozvao učenike da se prijave i učestvuju u novoj sezoni. Takođe, bilo je intenzivne komunikacije sa fakultetima i udruženjima, kako bi se proširio obim aktivnosti i broj partnera.

Šta nas čeka?

Prva radionica Digitalnog Izazova biće održana u subotu, 13. maja, u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu, i biće fokusirana na pripremu za takmičenje koje je planirano za 27. maj u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu. Početak rada radionice je u 10h.

Tokom ove radionice svoje radove će predstaviti i učesnici prethodnih sezona koji su nastavili da stečeno znanje iz takmičenja primenjuju u sopstvenim projektima.

Nakon ove etape, organizatori nastavljaju sa radionicama od avgusta/septembra. Nadamo se organizaciji letnje škole početkom jula meseca.

Kao što smo i najavili u prethodnoj vesti, najveća novina za ovu sezonu Pupinovog Izazova je da će finale biti održano u januaru 2024. godine. Očekuje se da će se ova sezona proširiti sa obimom aktivnosti i brojem partnera, kao i da će biti više fokusirana na realizaciji konkretnih, realnih problema uz korišćenje znanja iz fizike, elektronike i programiranja.

Organizatori nastavljaju sa formiranjem i dopunom sopstvenog materijala za edukaciju. Ova prva radionica će takođe biti dokumentovana, a materijal će biti dostupan za nastavak ciklusa, kao i za ekipe koje neće biti prisutne na prvoj radionici u Pančevu. Predstaviće

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za novu sezonu Pupinovog Izazova i zajedno sa nama istraže nove mogućnosti u svetu programiranja, fizike i elektronike. Očekujte dinamične radionice, timski rad i mnogo iznenađenja. Vidimo se na Pupinovom izazovu!