Skip to main content

Predpremijera Temišvara – Evropske prestonice kulture za 2023.

Autor: 16.12.202218 decembra, 2022Događaji, Press, Vesti

Predpremijera Temišvara – Evropske prestonice kulture za 2023. od strane Cirkuliranja i Fabrike Fotografa

Zajedno, sa izložbom fotografija smo predpremijerno najavili Evropsku prestonicu kulture za 2023. godinu i buduća dešavanja u Temišvaru.

Sjajno je biti prvo dešavanje za nešto veliko poput Evropske prestonice kulture. Velika nam je čast i poverenje  ukazano od strane Timiš okruga, koje smo opravdali. Verujemo da je ovo samo delić aktivnosti i najava projekata koje planiramo u budućnosti.

Svečano otvaranje izložbe

Otvorili smo izložbu fotografija polaznika Fabrike Fotografa u Temišvaru u četvrtak, 15. decembra 2022. naziva  „Made in Fabrika Fotografa 9“. Ova izložba ima poseban značaj za Fabriku Fotografa koja sa ovom godišnjom izložbom obeležava 9 godina rada i postojanja. Ovim dešavanjem mi nastavljamo dobru saradnju sa okrugom Timiš.

Ruxandra Adam, šef kancelarije za razvoj turizma i kulturu Timiš okruga, je na ceremoniji otvaranja ovu izložbu najavila kao pretpremijerni događaj povodom niza manifestacija koje će grad Temišvar organizovati tokom 2023. godine, tokom koje će nositi titulu Evropske prestonice kulture.

Druženje sa posetiocima izložbe

Imali smo jedan sjajan i srdačan prijem od strane temišvaraca, a dobra atmosfera je pratila sve aktivnosti koje smo imali u Temišvaru. Planovi koje svi mi imamo za 2023. u Temišvaru i Banatu će biti verujemo zanimljivi i približiti ljude u regionu u svakom smislu.

Aleksandra Popović Petković (kustos izložbe) je prisutna putem video poziva

Izložba će biti otvorena za posetioce do 23. decembra 2022. a lokacija na kojoj je postavljena je u Multufunkcionalnom centru u Bastionu Marije Terezije u Temišvaru. Takođe, na otvaranju je najavljeno da se ovim događajem završava era izložbi i kulturnih manifestacija koje su održavane u ovom prostoru. Od sledeće godine se otvara novi, moderniji prostor u kome će se održavati brojne kulturne manifestacije. Ovo nas posebno raduje jer planiramo da budemo deo tih dešavanja.

Deo publike sa izložbe

Na izložbi su izložene fotografije 25 autora, polaznika škole Fabrike Fotografa, koja se može pogledati ovde.

Naš tim je imao pravo zadovoljstvo posetom Temišvaru i sjajno se proveo.

Dobro uigran tim Cirkuliranja i Fabrike Fotografa