Skip to main content

„Moj kraj, mojom kamerom“ foto konkurs

Autor: 10.05.2020oktobar 13th, 2020Vesti

Cirkuliranje u saradnji sa Farbikom Fotografa predstavlja međunarodni foto konkurs:  „Moj kraj, Mojom kamerom u okviru projketa – „BANAT – EVROPSKI CENTAR KULTURE. Partneri na ovom projektu su foto-klubovi (Vršac i drugi), univerziteti i pojedinci.

Ideja samog projekta predstavlja socijalno povezivanje ljudi koje je sada i naglašeno u uslovima pandemije Korona virusa koji su nametnuli fizičko distanciranje. “Tehnologija je u ovom trenutku toliko napredovala da možemo biti povezani na više načina, a da fizički ne budemo u istoj sobi ili fizički u istom prostoru sa ljudima”, epidemiolog SZO Maria Van Kerkhove.

Komuniciramo putem fotografije, bez ograničenja u godinama i lokaciji. Zaljubljenici u fotografiju imaju priliku da pokažu svoje znanje o fotografiji i budu deo međunarodnog projekta. Planiramo više odabira radova, a za prvi je rok za slanje 30.06.2020. i festivala Cirkuliranje koje je planirano da se održi krajem juna ili početkom jula, zavisno od događanja vezanih za nametnute restrikcije.

Do sada je u projektu Fabrike Fotografa uključeno više od 100 pojedinaca putem on-line časova sa temom “Samoizolacija”.

Projekat „BANAT – EVROPSKI CENTAR KULTURE“ se bavi umetničkim stvaralaštvom i promocijom kulture regiona, koji sa više celina (likovnih kolonija, pozorišnih predstava, muzičkih koncerata, umetničkih radionica, edukacije, javnih časova, tribina, konferencija…) postaje mesto okupljanja kreativne misli i predstavlja jedan moderan manifest kulture.

“Moj kraj mojom kamerom” konkurs nije finansiran i predstavlja volonterski rad i doprinos svih uključenih da učinimo ovaj svet malo lepšim mestom i doprinesemo socijalizaciji ljudi.

Pokaži nam tvojom kamerom kakav je tvoj kraj u kome živiš. Ispričaj nam svoju priču. Prikaži nam kako je period izolacije uticao na tvoju kreativnost. Apliciraj ovde.

Cirkuliranje planira više međunarodnih izložbi u ovoj i narednoj godini, a finale projekta je u decembru 2021. godine