Skip to main content

PUPINOV IZAZOV – Prvi deo – uspešno realizovan!

Autor: 29.01.2022februar 1st, 2022Događaji, Pupinov izazov, Vesti

U subotu 29.01.2022. godine u prostorijama Regionalnog Centra za talente „Mihajlo Pupin“ se održao PRVI DEO – radionica, IKT takmičenja PUPINOV IZAZOV. Ova celina takmičenja, zajedno sa uvodnim časom, služi za bolje upoznavanje učesnika sa potrebnim znanjem za uspešno učešće na takmičenju i kasniji rad na drugim projektima.

Nakon uvodne reči od strane domaćina – Rukovodioca Centra Dragoljuba Cucića i Koordinatora Pupinovog izazova Vladislava Petkovića, učesnicima su se obratili Stefan Đorđević ispred Centra, kao mentor i predavač na održanoj radionici. Obratio nam se i Nenad Milenković mentor ispred Mašinske škole u Pančevu i Centra.

Imali smo učesnike radionice iz više srednjih škola: Matematičke gimnazije u Beogradu, Mašinske i Elektrotehničke škole u Pančevu; kao i više polaznika Centra iz osnovnih škola.

Učenici – Radionica, IKT takmičenje „PUPINOV IZAZOV“

Radionica predstavlja praktičan rad i usvajanja teorijskih i praktičnih znanja potrebnih za uspešan nastup na predstojećem takmičenju ali i osnovu za dalji razvoj i razumevanje elektronike, fizike, informatike i drugih disciplina.

Učesnici su vredno radili tokom celog dana i najuporniji su ostali do kraja radnog dana. Svi su se složili da su mnogo naučili i da postavljeni zadatak iziskuje dosta znanja i umešnosti. Stefan Đorđević je svoju misiju mentora i predavača uspešno izvršio i očekuje nastavak aktivnosti u okviru samog takmičenja.

Drugi deo takmičenja će biti takmičarskog karaktera, po kombinovanom metodu, gde će učesnici imati mogućnost savetovanja i rada sa mentorima, za vreme trajanja takmičenja.

Finale je zakazano za 5.3.2022. i trajaće celoga dana. Verujemo da će nam se tada priključiti ekipe koje su bile sprečene da dođu iz epidemioloških razloga, imati dobro druženje i usvojiti nova i potvrditi već stečena znanja.

U narednom periodu PUPINOV IZAZOV će postaviti video materijale vezane za ovu radionicu kao i dopune vezane za finale koje očekujemo u martu mesecu.

Vidimo se!