Skip to main content

Prva izložba – Moj kraj, mojom kamerom!

Autor: 21.08.202215 decembra, 2022Događaji, Press, Vesti
„Moj kraj, mojom kamerom“ foto konkurs i foto kolonija

Prva izložba i rezultati IV kruga projekta Moj kraj, mojom kamerom!

Sjajne vesti za sve ljubitelje fotografije i učesnike ovog međunarodnog projekta. Otvaranje izložbe je 23.8.2022. u 17h u prostoru ex Doma Vojske u Vršcu.

Moj kraj, mojom kamerom je međunarodni projekat kojeg čine foto konkurs i foto kolonije. Do sada su bila četiri kruga izbora za foto konkurs i tri foto kolonije. Projekat se realizuje u saradnji Cirkuliranja i Fabrike fotografa iz Beograda. 

Više o projektu Moj kraj, mojom kamerom možete videti ovde.

Publika će moći da vidi pobednike i izbor fotografija sa dve kolonije koje su se realizovale u Vršcu.

Sve aktivnosti su okviru platforme BECK – Banat evropski centar kulture, koja je opravdala svoj naziv. Uspostavljena je saradnja sa Temišvarom – evropskom prestonicom kulture 2023.  (TM EPK 2023) u okviru koje će i ova izložba i ceo projekat biti  predstavljeni. Ideja je da svaki konkurs bude ispraćen foto kolonijom. Za sledeću godinu nas očekuje par foto kolonija i izložbi u Srbiji i Rumuniji u Temišvaru u okviru Evropske prestonice kulture 2023.

Ova izložba se realizuje u okviru Vršačkog kulturnog leta u organizaciji Kulturnog centra Vršac, kome se zahvaljujemo, njihovu najavu možete videti ovde.

Zahvaljujući sponzorstvima pojedinaca i Helvecije 1880 – vinskog salona vinarije Drašković je i realizovana ova izložba u Vršcu i stvorena mogućnost budućih izložbi u Srbiji i u okviru TM EPK 2023.

Rezultati IV kruga foto konkursa Moj kraj, mojom kamerom su konačno tu.  Više o tome ovde. Čestitamo svim učesnicima koji su bili, neki sada i po drugi put, i pozivamo sve zainteresovane da pogledaju izložbu fotografija na kojoj će biti predstavljeni svi autori sa prethodne foto kolonije.

 

I mesto

Maja Stojanović

II mesto

Jelena Mitić

III mesto

Dragana Pajić

Predviđeno je da MKMK bude kontinuirani međunarodni projekat koji će približiti umetnost digitalne fotografije konzumentima kulture u regionu i doprineti većoj povezanosti ljudi. Verujemo da su dosadašnja dobra iskustva i profesionalnost odličan preduslov za uključenje još većeg broja ljubitelja fotografije u regionu.

Vidimo se! Cirkuliramo!