Skip to main content

Festival Cirkuliranje 2022 – Kultura u pokretu – Vršac – 17.-19.6.2022.

Autor: 15.04.202217 januara, 2023Cirkuliranje 2022, Press, Vesti
Cirkuliranje 2022

Festival kulture u savremenom obliku

Cirkuliranje najavljuje novo izdanje festivala za 2022. godinu pod sloganom „Kultura u pokretu“.

Pravi početak leta počinje sa Festivalom Cirkuliranje. Spremite se za treći vikend juna od 17tog do 19tog i uđite u leto sa nama. Cirkuliramo u Vršcu na više lokacija.

Ovo je sedma godina postojanja međunarodnog Festivala Cirkuliranje (2016.-2017.) u 5 gradova Banata, koji je realizovan preko deset puta.

Festival Cirkuliranje je  festival kulture u savremenoj formi koji je postavio i postavlja održive pravce razvoja i povezivanja u oblastima kulture, nauke, obrazovanja i turizma.

Po načinu organizovanja i dešavanja sa punim pravom se može reći da ovaj festival predstavlja kulturu u pokretu.

Najveća novina u ovogodišnjem izdanju festivala je ZOFFMANN FEST (Cofman fest) –festival zanatskog piva. Promocija još jednog nasleđa kulture i tradicije Grada Vršca i regiona, koju vraćamo iz zaborava. Očekuje nas odlično zanatsko pivo i sjajno druženje.

Platforma BANAT – evropski centar kulture je mesto okupljanja kreativne misli i moderan manifest kulture se bavi umetničkim stvaralaštvom i promocijom kulture regiona i sveta. U okviru nje planiramo da održimo panel o kulturnom nasleđu regiona, par izložbi, koncerata i performansa.

Dešava se, sada već standardna, međunarodna foto-kolonija sa izložbom – Moj kraj, mojom kamerom, koju realizujemo sa Fabrikom Fotografa iz Beograda.

Promovišemo PUPINOV IZAZOV – projekat i takmičenje u Informaciono Komunikacionim Tehnologijama. Povezujemo region savremenim tehnologijama, povećavamo vidljivosti srpske IKT industrije, doprinosimo unapređenju obrazovno-informacionog sistema Republike Srbije i doprinosimo kulturološkom i privrednom razvoju regiona.

U narednom periodu će javnost biti detaljnije obaveštena o aktivnostima i programu. O svemu detaljnije možete videti na Cirkuliranju.

Poziv je otvoren za sve koji bi hteli da se uključe u predstojeći Festival Cirkuliranje.

Vidimo sa na Cirkuliranju!